سیاست های مکمل ایران و ایرلند
حمایت ایرلند از چندجانبه گرایی و انتقاد ایران از یکجانبه گرایی
مراسم بزرگداشت چهل ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دوبلین برگزار شد. این مراسم با حضور آقای شان اوفارل رئیس پارلمان و آقای دنیس اودونوان رئیس مجلس سنای ایرلند، تنی چند از نمایندگان مجلس و مقامات ایرلندی، سفرا و دیپلماتهای خارجی مقیم، شماری از شهروندان ایرلندی و دوستدار فرهنگ و تمدن ایران، برخی از مسلمانان دوست دار ایران، هموطنان ایرانی مقیم ایرلند و همچنین کارکنان و دیپلماتهای سفارت کشورمان عصر روز سه شنبه 22 بهمن 1398 برگزار گردید.
در ابتدای مراسم سرود ملی کشورمان و سپس سرود جمهوری ایرلند نواخته شد. سپس آقای دنیس اودونووان رئیس سنای ایرلند بعنوان مهمان ویژه در سخنرانی خود با اشاره به سفرش به تهران در سال ۲۰۱۸ آنرا سفری فوق العاده خواند و ایران را کشوری بسیار غنی از نظر فرهنگ، تمدن و ادبیات دانست که بسیاری از اماکن فرهنگی و تاریخی ایران در یونسکو بعنوان میراث جهانی ثبت گردیده است.
وی همچنین حمایت از سیاست چند جانبه گرایی را سر لوحه سیاست خارجی ایرلند دانست و گفت ما دوست ایران هستیم و روابط دیرینه و بسیار خوبی بین دو کشور برقرار است. وی در ادامه از ایران بابت حمایت از ایرلند برای عضویت در شورای امنیت بعنوان عضو غیر دائم تشکر و ابراز امیدواری کرد که با سفر گروه دوستی پارلمانی ایرلند به تهران در سال 2020 این همکاریهای گسترش یابد.
سپس آقای دکتر مسعود اسلامی سفیر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود با مروری بر ریشهها و دستاوردهای انقلاب اسلامیبه موقعیت مقتدرانه کشورمان در عرصه منطقه ای و بین المللی پرداخت و با انتقاد از اعمال تحریمهای نامشروع آمریکا علیه مردم ایران اظهار داشت: چالش یکجانبه گرایی مستکبرانه آمریکا به یک چالش جهانی تبدیل شده است و جامعه جهانی باید با آن همانند چالش تروریسم، تغییرات اقلیمی و ویروس های مسری مثل کرونا برخورد کند. وی تاکید کرد که دولت آمریکا با رفتارهای ناهنجار خود بسیاری از هنجارهایهای بین المللی را به خطر انداخته است و اگر همه اعضای جامعه بین المللی در قبال چالش یکجانبه گرایی آمریکا همکاری و ایستادگی نکنند، ناچار خواهند شد در آینده هزینه زیادی برای آن پرداخت نمایند.
سفیر کشورمان در ایرلند در ادامه افزود: فشار حداکثری آمریکا شامل تحریم های تجاری، بانکی و غیره همراه با سازو کار تبلیغات منفی و تخریب وجهه ایران و ایرانیان، هیچگونه توجیه حقوقی و اصولی ندارد و بطور فراگیر بر 82 میلیون ایرانی تحمیل میشود. وی با اشاره به سابقه روشن سردار شهید سلیمانی و شهید المهندس، اقدام دولت آمریکا به ترور آنها را مصداق خطرناکی از یکجانبه گرایی آمریکا دانست که حقوق و هنجارهای بین المللی را نقض نمود، صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره انداخت و قلب میلیونها انسان آزاده را جریحه دار کرد.