روابط دوجانبه اقتصادی ایران و ایرلند

با شروع روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور از سال 1362، بخش قابل توجهی از روابط دو جانبه به خرید گوشت گاو از ایرلند محدود می گردید که با شیوع بیماری جنون گاوی و ورود برزیل به بازار جهانی، این روابط محدود گردید. اما امضای موافقتنامه برجام و تاثیرات مثبت ناشی از آن، فضای جدیدی در عرصه روابط اقتصادی و بین المللی ایران ایجاد نمود. براساس آخرین آمار و ارقام منتشر شده از سوی مرکز آمار ایرلند وضعیت تجارت خارجی ایرلند با ایران در سال 2017 به بیش از دو برابر (147 میلیون یورو) در مقایسه با سال 2016 افزایش یافت. بالتبع با خروج آمریکا از موافقتنامه برجام، روابط اقتصادی میان دو کشور نیز دستخوش تغییرات منفی گردیده بنحویکه در سال 2018 این رقم به 104 میلیون یورو کاهش یافت و به احتمال بسیار در سال 2019 نیز کاهش بیشتری داشته است.

اقلام صادراتی ایرلند به ایران عبارتند از : انواع ماشین های صنعتی، تولیدات دارویی، مواد روغنی و بهداشتی، مواد مربوط به دباغی و رنگرزی، مواد شیمیایی ارگانیک و غیر ارگانیک، کود شیمیایی، مواد تولید کننده نوشابه،  تولیدات معدنی فلزی، مواد لبنی، قهوه و چای و ادویه، لوازم و ماشین آلات فنی، گوشت، خوراک دام، مواد خوراکی متفرقه، کاغذ و تجهیزات کامپیوتر.

 مهمترین اقلام صادراتی ایران به ایرلند عبارتند از: سبزیجات، میوه، شکر، عسل، نوشابه، مواد پلاستیکی، پارچه و الیاف. بنظر می رسد که با توجه به محدودیتهای موجود، بخش  قابل توجهی از روابط اقتصادی دوجانبه از طریق کشورهای ثالث (مانند امارات متحده عربی) و یا شرکتهای ثالث و واسطه صورت می گیرد و در آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایرلند درج نمی گردد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به گزیده اخبار مرتبط ذیل مراجعه نمایید:

فضای مناسب توسعه روابط خارجی ایران و ایرلند

سفیر ایران در دوبلین: ایرلند مصمم به گسترش همکاری ها با ایران است.

ایران و ایرلند بر گسترش روابط تاکید کردند.

صادرات گوشت ایرلند

ایرلند از رفع تحریمهای ایران حمایت می کند.

روابط دیرینه تهران و دوبلین، سرمایه توسعه همکاری دو کشور است.