پاسخ به سئوالات کنسولی

شما می توانید سوالات خود را از طریق ایمیل های اعلام شده در وب سایت به بخش کنسول ارسال نمائید.

پاسخ به پرسش های متداول

 

  • چگونه می توانم پرونده دانشجوئی تشکیل دهم؟
  • چگونه می توانم یک وکالتنامه تنظیم کنم؟
  • چگونه می تواند درخواست گواهی عدم سوء پیشینه نمایم؟

برای انجام هر کدام از موارد ذیل باید از طریق سامانه یا وب سایت میخک اقدام کرد. میخک یک سامانه خدمات الکترونیک مخصوص ایرانیان خارج از کشور می باشد. WWW.mikhak.MFA.IR

با مراجعه به آدرس اینترنتی فوق ابتدا باید در سامانه ثبت نام کرد و از طریق وارد نمودن کد ملی و دیگر مشخصات فردی، نام کاربری و رمز عبور را تعریف و پس از آن با استفاده از گزینه ورود به سایت، به صفحه شخصی خود در سامانه میخک وارد شوید. دراین صفحه شما با گزینه هایی مانند تشکیل پرونده دانشجوئی، تائید مدرک تحصیلی، وکالتنامه، صدور گواهی عدم سوء پیشینه، تائید گواهینامه و عابرین غیرمجاز روبرو خواهید شد و می توانید با کلیک بر روی آیکون مربوطه نسبت به انجام کار مورد نظر خود اقدام کنید.

پس از آنکه شما در قسمت مربوط به خود وارد و اطلاعات مربوطه را تکمیل و مدارک مورد نیاز را بارگزاری کردید، بر روی دکمه ارسال کلیک کنید تا درخواست شما بر روی صفحه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوبلین قرار گیرد و متعاقب آن شخصا با در دست داشتن مدارک هویتی و مورد نیاز به بخش کنسولی مراجعه کرده و فرآیند مربوط به تشکیل پرونده یا تنظیم وکالتنامه و یا گواهی سوء پیشینه را تکمیل کند. در این راستا:

  • دانشجویان پس از ثبت نام اینترنتی با بخش کنسولی تماس حاصل فرمایند تا در نوبت معین به تقاضای تشکیل پرونده آنها رسیدگی شود.
  • کسانی که اقدام به تنظیم و ارسال وکالت کرده اند با در دست داشتن مدارک هویتی برای امضاء و تائید وکالت به بخش کنسولی مراجعه نمایند.
  • کسانی که در صفحه گواهی عدم سوء پیشینه مدارک خود را بارگذاری کرده اند، برای انگشت نگاری به بخش کنسولی مراجعه نمایند.

خروج دانشجوئی چیست:

  • اجازه خروج دانشجویی: مجوزی است که توسط نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در گذرنامه درج و به واسطه آن صاحب گذرنامه می تواند به دفعات معین از کشور خارج گردد. بر این مبنا دانشجویان مقیم خارج از کشور که مراحل تشکیل ، تکمیل و تائید پرونده تحصیلی آنان در سامانه میخک انجام شده و یا دارای مجوز استفاده از تسهیلات غیر ارزی می باشند در گذرنامه آنان مهرسالیانه اجازه خروج دانشجویی برای سه بار و به مدت مجموعا چهار ماه در هر سال تحصیلی درج می گردد.

1-  مبنای درج مهر اجازه خروج دانشجویی هر سال تحصیلی می باشد، به عنوان مثال دانشجویانی که با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و داشتن مجوز تسهیلات غیر ارزی در ترم های تابستانه یا زمستانه ثبت نموده باشند از اول مهر ماه همان سال لغایت پایان شهریور ماه سال بعد خواهد بود.( به عنوان مثال چنانچه دانشجویی در هر زمان از سال تحصیلی با ارائه گواهی تحصیلی به منظور اخذ اجازه خروج دانشجویی به نمایندگی مراجعه نماید اجازه خروج دانشجویی از تاریخ 01/07/1394 لغایت 31/06/1395 خواهد بود.)

2- ضروری است دانشجویان اجازه خروج دانشجویی را از نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور(سفارت، سرکنسولگری و یا دفتر حفاظت منافع) دریافت نمایند.

3- در صورتی که دانشجو در اواخر شهریور قصد مسافرت به داخل کشور را داشته و بعد از اول مهرماه قصد خروج از کشور داشته باشند پس از ارائه مدارک مثبته و گواهی اشتغال به تحصیل مبنی بر اینکه برای ادامه تحصیل واجد شرایط لازم می باشد، درج مهر اجازه خروج دانشجویی برای سال بعد امکان پذیر است.

4- با توجه به بند 2 درج مهر اجازه خروج دانشجویی و یا صدور معرفی نامه برای دانشجویانی که به هر دلیل موفق به اخذمهر اجازه خروج دانشجویی در نمایندگی ها نشده اند توسط وزارت امور خارجه  امکان پذیر نخواهد بود. 

5- دانشجو و یا اعضاء خانواده (همسر و فرزندان تحت تکفل و ذکور تا سن مشمولیت)که با داشتن اجازه خروج دانشجویی وارد کشور می شوند به هنگام خروج از کشور نیاز به مراجعه به اداره گذرنامه نیروی انتظامی جمهوری ایران و پرداخت عوارض خروجی ندارند.

 

  • د رصورت سرقت و یا فقدان مدارک شناسایی و هویتی و ... به کجا مراجعه نمایم؟

 در این صورت مراتب را فوراً به نزدیک ترین پلیس اطلاع داده و پس از دریافت گواهی از اداره پلیس، در ساعات اداری برای تشکیل پرونده و درخواست مدارک المثنی به بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران مراجعه نمایید.

 

  • آیا مادر می تواند برای دریافت شناسنامه کودک زیر 15 سال خود اقدام کند ؟

درصورتی که ازدواج پدر و مادر ثبت شده و اسامی آنها در شناسنامه همدیگر باشد، درخواست شناسنامه و امضای اسناد می تواند به امضاء یکی از والدین باشد. اما درصورت عدم ثبت ازدواج پدر و مادر، فقط پدر می تواند برای کودک زیر 15 سال تقاصای شناسنامه نماید.

 

  • آیا با تغییر محل اقامت در گذرنامه از ایران به ایرلند، از عوارض فرودگاهی خروج از کشور معاف خواهم شد؟

خیر. تغییر محل اقامت باعث معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور نمی شود.

  • آیا امکان دریافت کارت ملی جدید (الکترونیکی) از طریق سفارت وجود دارد؟

خیر . در حال حاضر برای متقاضیانی که درخواستهای کارت ملی خود را از طریق سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران ارسال می کنند کماکان کارتهای ملی قدیمی صادر می شود. کارت ملی جدید فعلا فقط با مراجعه شخصی در داخل کشور قابل دریافت است .

  • آیا می توانم با گذرنامه که تاریخ اعتبار آن گذشته است به ایران سفر کنم ؟

بله شما می توانید با گذرنامه ای که تاریخ اعتبار آن تمام شده است به ایران سفر کنید ولی نمی توانید با همان گذرنامه از کشور خارج شوید و باید در ایامی که در ایران هستید نسبت به تهیه گذرنامه جدید اقدام کنید.

  • مجوز خروج همسر و فرزندان چیست؟

کسانی که از سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران گذرنامه با محل اقامت ایران دریافت می نمایند باید در هنگام مسافرت به داخل مدارک مثبته برای خروج از کشور را ارائه نمایند.

در این خصوص آقایانی که در سن مشمولیت قرار دارند باید مدارک مربوط به خدمت وظیفه یا معافیت خود را به پلیس گذرنامه جمهوری اسلامی ایران ارائه دهند.

خانم ها و فرزندان زیر 18 سال هم برای خروج از کشور نیازمند مجوز همسر هستند.

  • چگونه می توان به همسر و فرزندان زیر 18 سال مجوز خروج از کشور داد؟

اگر در داخل کشور تشریف دارید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و در خارج از کشور از طریق سامانه میخک بخش وکالتنامه اقدام به تنظیم مجوز خروج از کشور همسر و فرزندان بنمائید.

  • خروج مشمولین چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟

سن مشمولیت در ایران از 18 سالگی است و کسانی که مقیم خارج از کشور بوده و حداقل سه سال غیبت دارند، می توانند درخواست مجوز خروج مشمولین نمایند. براساس این مجوز شخص می تواند سالی دو بار و حداکثر برای سه ماه به ایران سفر کند. افرادی که مدت غیبت نظام وظیفه آنها 8 سال است نمی توانند از این مجوز استفاده کرده و باید نسبت به خرید خدمت سربازی خود اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که سن آغاز مشمولیت در مورد کسانی که در مقاطع مختلف دانشگاهی ادامه تحصیل می دهند از زمان فارغ التحصیلی آنها آغاز می شود.